Bereken
snel uw
premie!

Reisverzekering

Samenstelling huishouden:

Premie berekenen Wat dekt deze verzekering?

Reisverzekering

Waarom een reisverzekering?

Aon Direct heeft een reisverzekering die u helemaal zelf kunt samenstellen. Naast de uitgebreide basisdekking kunt u kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Zo gaat u het hele jaar goed verzekerd op reis. Waar u ook naartoe gaat.


Bij Aon Direct betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen Wat dekt deze verzekering?

Wat maakt onze reisverzekering zo goed?

U bepaalt zelf wat u verzekert

U kunt naast de uitgebreide basisdekking kiezen uit aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor uw bagage of annuleringskosten. Wat u ook kiest, u bent altijd voordelig uit.

Gratis wintersportdekking

De kosten van hulpverlening, als gevolg van een ongeval tijdens de wintersport, zijn gratis meeverzekerd.

Uitgebreide hulpverlening

U kunt altijd rekenen op onze alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Of u nu pech krijgt onderweg of een medisch probleem, wij staan voor u klaar.Nog meer voordelen:

Ook uw iPhone en iPad goed gedekt

Met de aanvullende bagagedekking bent u goed verzekerd tegen schade, verlies en diefstal van uw waardevolle spullen. De vergoeding geldt onder andere voor uw koffer, mobiele telefoon, tablet en camera. Maar bijvoorbeeld ook uw ski- of snowboarduitrusting is standaard meeverzekerd. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen en mogelijkheden, bekijk de polisvoorwaarden.

Ook voor bijzonder risicovolle sporten

Naast de gratis wintersportdekking kunt u zich ook extra verzekeren tegen risico's van bijzondere sporten tijdens uw reis. Voor onder andere bergsport, parachutespringen, deltavliegen en onderwatersport kunt u zich aanvullend verzekeren.

Wat vergoedt de reisverzekering?

Tijdens uw reizen bent u verzekerd van hulpverlening bij ziekte, ongevallen of overlijden. Ook het vervoer terug naar Nederland en eventuele medische begeleiding is inbegrepen. Onvoorziene kosten, zoals extra verblijfkosten door een ernstige ziekte, vallen ook onder de dekking.

Met de doorlopende reisverzekering bent u verzekerd voor dagtrips of vakanties naar het buitenland. Binnen Nederland zijn trips met een geboekte overnachting ook gedekt. Een wintersportvakantie is standaard gratis meeverzekerd bij uw doorlopende reisverzekering van Aon Direct. Een aantal bijzonder risicovolle sporten, zoals bergsport en parachutespringen, zijn niet standaard verzekerd. Deze risico's kunt u wel aanvullend meeverzekeren.

Dekkingsgebied

U heeft standaard een wereldwijde dekking.

Dekkingsoverzicht standaardpakket

Hulpverlening (organisatie & bemiddeling)
Kostprijs

Buitengewone kosten
Kostprijs

Verblijfkosten
Max. EUR 100,- per persoon per dag voor ten hoogste 14 dagen

Hulpverlening (organisatie & bemiddeling)

Kostprijs

Buitengewone kosten

Kostprijs

Verblijfkosten

Max. EUR 100,- per persoon per dag voor ten hoogste 14 dagen

Aanvullende verzekeringen

Bagage

Raakt tijdens uw vakantie uw bagage beschadigd of zoek? Met de doorlopende reisverzekering van Aon Direct wordt deze schade vergoed. Als uw bagage niet ouder is dan één jaar krijgt u zelfs de nieuwwaarde vergoed. Ook de kosten van het vervangen van uw paspoort, rijbewijs of andere reisdocumenten worden vergoed wanneer u deze verliest.

Dekkingsoverzicht bagage

Verzekerd per persoon
Bagagededekking: EUR 3.000,-

Uitgebreide bagagededekking: EUR 5.000,-

Camera, laptop, tablet etc
Bagagedekking: EUR 1.500,-

Uitgebreide bagagedekking: EUR 2.5000,-

Telefoon, smartphone
Bagagedekking: EUR 300,-

Uitgebreide bagagedekking: EUR 750,-

(Zonne)brillen
Bagagedekking: EUR 375,-

Uitgebreide bagagedekking: EUR 500,-

Geld
Bagagededekking: EUR 450,-

Uitgebreide bagagedekking: EUR 750,-

Eigen risico
Bagagedekking: EUR 50,-

Uitgebreide bagagedekking: 0,-

Bagagedekking Uitgebreide bagagedekking

Verzekerd per persoon

EUR 3.000,- EUR 5.000,-

Camera, laptop, tablet etc

EUR 1.500,- EUR 2.500,-

Telefoon, smartphone

EUR 300,- EUR 750,-

(Zonne)brillen

EUR 375,- EUR 500,-

Geld

EUR 450,- EUR 750,-

Eigen risico

EUR 50,- EUR 0,-

Voor een compleet overzicht van de vergoedingen en mogelijkheden, bekijk de polisvoorwaarden.

Geneeskundige kosten

Het kan zijn dat uw zorgverzekering medische kosten in het buitenland niet of slechts gedeeltelijk vergoedt. Met deze aanvullende dekking worden de medische kosten van het raadplegen van een arts en ziekenhuisopname alsnog vergoed. Wij adviseren u altijd de dekking Geneeskundige kosten mee te verzekeren.

Dekkingsoverzicht geneeskundige kosten

Geneeskundige kosten gemaakt in het buitenland
Kostprijs

Tandheelkundige kosten
EUR 750,-

Geneeskundige kosten gemaakt in het buitenland

Kostprijs

Tandheelkundige kosten

EUR 750,-

Vervangend vervoer en repatriëring

Bij pech of een ongeval onderweg krijgt u snel hulp. Alle kosten worden vergoed, zoals transport naar een garage of het terughalen van uw voertuig naar Nederland. En als u zelf niet meer kunt rijden, dan wordt er voor een vervangende bestuurder gezorgd. Is reparatie niet op korte termijn mogelijk, dan krijgt u van ons een vervangend vervoermiddel. Het vervoermiddel mag niet ouder zijn dan 15 jaar.

Bijzondere sporten

Beoefent u een bijzonder risicovolle sport zoals bergsport, parachutespringen en onderwatersport, dan bent u niet verzekerd. Wilt u deze risico's meeverzekeren? Kies dan voor deze dekking. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zijn wel standaard in de basisdekking meeverzekerd.

Afkoop eigen risico huurauto's

Als u schade aan een huurauto heeft, dan geldt in de meeste gevallen een eigen risico. Met deze dekking vergoeden wij het eigen risico tot maximaal EUR 1.000,-.

Ongevallen

Met de ongevallendekking krijgt u een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. De verzekerde bedragen zijn EUR 20.000,- bij overlijden en maximaal EUR 60.000,- bij algehele blijvende invaliditeit.

Bij personen jonger dan 16 jaar zijn de verzekerde bedragen aangepast. Daar geldt dat er EUR 4.000,- wordt uitgekeerd bij overlijden en maximaal EUR 75.000,- bij blijvende invaliditeit.

Gevaarlijke sporten zoals bergbeklimmen en parachutespringen zijn niet verzekerd. Deze risico's kunt u aanvullend verzekeren.

Annuleringskosten

Het annuleren of afbreken van uw vakantie kan leiden tot hoge kosten. Kies voor deze aanvullende dekking om u te verzekeren tegen financiële dompers. De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten die u heeft gemaakt vóór u op reis ging. Moet u eerder terug naar huis? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Het verzekerd bedrag is EUR 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van EUR 6.000,- per verzekering per jaar. Zijn de reiskosten hoger dan EUR 1.500,- per persoon? Verhoog dan de dekking naar EUR 3.000,- per persoon (maximaal EUR 12.000,- per verzekering per jaar).

Veelgestelde vragen

Zijn kinderen ook verzekerd op de doorlopende reisverzekering als zij zelfstandig op vakantie gaan?

Ja, kinderen kunnen gebruik maken van de doorlopende reisverzekering als zij zelfstandig op vakantie zijn. Kinderen moeten wel inwonend zijn of door co-ouderschap elders in Nederland wonen. Ook kinderen die voor het volgen van een opleiding uitwonend zijn in Nederland, zijn verzekerd als zij zelfstandig op vakantie gaan. U moet bij het aanvragen van de verzekering wel aangeven dat u kinderen wilt meeverzekeren.

Worden er poliskosten in rekening gebracht?

Nee, bij het afsluiten, tussentijds wijzigen of beëindigen van de reisverzekering worden geen poliskosten in rekening gebracht.

Is het belangrijk om geneeskundige kosten mee te verzekeren?

Ja, wij adviseren altijd de dekking Geneeskundige kosten mee te verzekeren. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle geneeskundige kosten in het buitenland. De volledige omschrijving van de dekking leest u in de polisvoorwaarden.

Meer veelgestelde vragen

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.