Bereken
snel uw
premie!

Autoverzekering

Wat is uw kenteken?

NL
Premie berekenen Wat dekt deze verzekering?

Autoverzekering

Waarom een autoverzekering?

Een aanrijding leidt snel tot hoge rekeningen. Het is daarom belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Een verzekering met een dekking die perfect bij uw situatie past, tegen een aantrekkelijke premie. Met de autoverzekering van Aon Direct kunt u zonder zorgen de weg op.


Bij Aon Direct betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen Wat dekt deze verzekering?

Wat maakt onze autoverzekering zo goed?

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

Deze verzekering is dagelijks opzegbaar. Ook tijdens het eerste jaar. Wij beƫindigen uw verzekering 30 dagen later.

Onze herstelservice neemt zorgen uit handen

Wij betalen rekeningen rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf. U hoeft niets zelf voor te schieten. Het eigen risico betaalt u direct aan de schadehersteller.

Premie berekenen

Wat vergoedt de autoverzekering?

Kies WA
Kies WA
Kies WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

Elke eigenaar is verplicht zich te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking vergoedt alleen schade die u aan anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco

Met deze dekking verzekert u zich niet alleen voor schade die u veroorzaakt aan anderen. Ook schade aan uw eigen auto door brand, diefstal, poging tot diefstal, loslopende dieren en storm is verzekerd. Dat geldt ook voor ruitschade.

WA + Uitgebreid Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen auto. Zelfs als het uw eigen schuld is. Deze dekking wordt ook wel 'All risk' genoemd.

Aanvullende dekkingen

Rechtsbijstand

Het kan gebeuren dat u in een situatie komt waarbij u juridische hulp nodig heeft. U krijgt bijvoorbeeld een ongeluk en het is niet duidelijk wie de schuldige is. Of er zijn problemen met de garantie van uw auto. Dit kan zonder verzekering veel geld kosten. Kies deze dekking voor hulp door deskundige juristen.

Over het eigen risico

Maakt u gebruik van onze herstelservice?

Dan geldt er een standaard eigen risico van EUR 250,- per schade. Bij ruitreparatie heeft u geen eigen risico. Bij vervanging van de ruit heeft u een eigen risico van EUR 250,-.

Maakt u geen gebruik van onze herstelservice?

Dan geldt er een extra eigen risico van EUR 500,-. Dit bedrag komt bovenop het standaard eigen risico. Totaal EUR 750,-. Bij ruitschade heeft u een eigen risico van EUR 400,-. Dit geldt zowel bij ruitvervanging als -reparatie.

Bestuurder jonger dan 24 jaar!

Bent u als eigenaar van de auto 24 jaar of ouder en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt een extra eigen risico van EUR 150,-. Geldt alleen bij cascoschade. Niet bij WA- en ruitschade.

Accessoires

Opties die vanuit de fabriek zijn ingebouwd, zijn standaard meeverzekerd. Alles wat u daarna in de auto laat inbouwen, zoals een radio of navigatiesysteem, zien wij als accessoires. Deze accessoires zijn standaard meeverzekerd tot EUR 1.250,-. Vindt u dit bedrag niet voldoende, dan kunt u dit bedrag verhogen naar EUR 2.500,- of EUR 5.000,-.

Inzittenden Plus

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers bij een verkeersongeval. De personen moeten dan wel in de auto zitten die bij ons is verzekerd. Overlijdt een passagier na een ongeval of raakt iemand blijvend invalide? Dan keren we als voorschot een bedrag uit van EUR 2.500,- totdat duidelijk is hoe hoog het schadebedrag is.

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers tot een maximum van EUR 1.000.000,-. (voor alle personen bij elkaar). Onder de dekking valt onder andere:

  • Kosten na het overlijden (indien niet vergoed door uitvaartverzekering)
  • Medische kosten (die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed)
  • Een terugval in inkomen door blijvende invaliditeit
  • Indirecte gevolgen van invaliditeit, zoals kosten voor aanpassing van de woning en gezinshulp
  • Schade aan bagage die in de auto ligt
  • Schade aan persoonlijke eigendommen (als dit niet gedekt wordt door andere verzekeringen)

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik mijn auto verkoop?

U moet dit aan ons melden. U kunt de verzekering via uw digitale polismap opzeggen. In het  polisoverzicht kunt u de verzekering beëindigen. De wijzigingsdatum is de datum waarop het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar is gezet. Via de knop “wijzigen” kunt u de gegevens van een eventuele nieuwe auto doorgeven. 

Is mijn auto ook verzekerd als iemand anders in mijn auto rijdt?

Ja, die persoon moet dan wel een geldig rijbewijs hebben. U moet die persoon bovendien toestemming hebben gegeven om in uw auto te rijden. Als iemand anders in uw auto een ongeluk veroorzaakt, kan dit wel gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren en de hoogte van uw premie. Ook kan het gevolgen hebben voor de hoogte van uw eigen risico.

Bestuurder jonger van 24 jaar!
Laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt er een extra eigen risico van EUR 150,-. Geldt alleen bij cascoschade. Niet bij WA- en ruitschade.

Hoe bouw ik schadevrije jaren op?

Voor elk jaar dat u aaneengesloten verzekerd bent geweest en geen schade heeft gehad, bouwt u een schadevrij jaar op. Uw korting kan oplopen tot maximaal 75 procent. Wij gebruiken het aantal schadevrije jaren in de berekening van uw premie. Als u meer schadevrije jaren heeft, is uw premie dus lager. Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar.

Hoeveel schadevrije jaren u heeft, leggen verzekeraars vast in een landelijke database (Roy-Data). Wij controleren achteraf of de schadevrije jaren die u heeft opgegeven gelijk zijn aan het aantal in deze database. Een eventueel verschil kan ervoor zorgen dat wij de berekende premie moeten aanpassen.

Wanneer er sprake is van schade kunt u schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.